Udsættelse i brugen af nye skadestedssæt i SINE

Print

Publiceret: 12.12.2016

I foråret 2016 besluttede TOAS at udvide antallet af skadestedssæt (SKS) i SINE fra 200 til 232 og indføre 100 nye assistance SKS (300-399) med kun én talegruppe. Beslutningen blev taget på baggrund af en række anbefalinger fra en tværsektoriel arbejdsgruppe, der over en længere periode havde søgt at optimere brugen af SINE i de danske beredskaber.

De nye SKS skulle efter planen have været taget i brug den 1. januar 2017 efter at samtlige beredskabssektorer havde opdateret deres radioer i løbet af 2016.

Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation (CFB) har erfaret, at ikke alle beredskaber er i hus med opdateringen. Det er derfor besluttet at udskyde anvendelsen af de 32 nye SKS til den 1. april 2017, således at de sidste radioer kan nå at blive opdateret i den mellemliggende periode.

Allerede fra årsskiftet kan de 100 nye assistance SKS tages i brug af politiet og regionerne i forbindelse med eskortekørsel mellem en politibil og en ambulance. Desuden kan Beredskabsstyrelsen og politiet anvende assistance SKS til politimæssige opgaver. De øvrige beredskabsmyndigheder kan ikke anvende de 100 nye assistance SKS før den 1. april 2017.

Der tilgår nærmere informationer om, hvordan de nye assistance SKS skal anvendes operativt.

Spørgsmål til emnet kan stilles til CFB på sine@sikkerhedsnet.dk.