Beredskaberne får flere skadestedssæt i SINE

Print

Den 1. november 2017 får beredskaberne adgang til flere skadestedssæt i radionettet SINE.

Publiceret: 31.10.2017

Den 1. november 2017 tager de danske beredskaber en række nye landsdækkende skadestedssæt (SKS) i radionettet SINE i brug.

32 nye skadestedssæt

Antallet af skadestedssæt udvides fra 200 til 232. De 32 nye skadestedssæt (SKS 201-232) bliver en del af politiets fællespulje af ekstra skadestedssæt og skal give beredskaberne sikkerhed for, at der altid er ledige skadestedsæt i SINE i tilfælde af store varslede og uvarslede hændelser.

De 32 nye skadestedsæt er opbygget efter samme struktur som de eksisterende skadestedssæt i SINE og indeholder talegrupperne ISL, KST, SK LEDER, HL BRA og SUND.

Du kan se en oversigt over de landsdækkende skadestedssæt i SINE via dette link.

100 nye assistance-skadestedssæt

Den 1. november 2017 får beredskaberne desuden adgang til en helt ny type skadestedssæt – de såkaldte assistance-skadestedssæt – der kun indeholder én talegruppe.

Assistance-skadestedssættene kan anvendes af alle beredskabsmyndigheder i situationer, hvor to eller flere beredskaber skal kommunikere med hinanden, uden at der er behov for brugen af et helt SKS – fx ved eskortekørsel af ambulancer eller ved længerevarende miljøopgaver.

Du kan se en oversigt over assistance-skadestedssæt i SINE via dette link.

Samme retningslinjer

Retningslinjerne for rekvirering, anvendelse og afmelding af skadestedssæt i SINE er uændrede.

Spørgsmål til emnet kan stilles til CFB på sine@sikkerhedsnet.dk.