Cookie- og privatlivspolitik

Print

1. Om cookiepolitikken

Vores hjemmeside, www.sikkerhedsnet.dk, er drevet og ejet af:

Rigspolitiet
Center for Beredskabskommunikation (CFB)
Nimbusparken 24, 4. sal
2000 Frederiksberg
Tlf: +45 4515 2165
Email: KOS-CFB@politi.dk 

Denne politik har til formål at beskrive, hvordan vi i politiet anvender cookies og behandler personoplysninger i forbindelse med dit besøg på vores hjemmeside.

2. Brug af cookies på hjemmesiden

2.1 Indledende bemærkninger

De fleste hjemmesider anvender cookies, og i mange tilfælde kan cookies være nødvendige for at levere en service på hjemmesiden eller for at sikre konkrete funktioner.

Første gang du besøger vores hjemmeside, bliver du spurgt, om du vil give samtykke til vores brug af cookies. Det er frivilligt, men vi opfordrer dig til at acceptere brugen af cookies for at opnå den bedste brugeroplevelse på hjemmesiden.

Du kan til enhver tid ændre eller trække dit samtykke tilbage ved at at klikke på linkene 'Ændring af samtykke' eller 'Træk dit samtykke tilbage' under punkt 2.7. 

Hvis du ikke giver samtykke til brugen af cookies, vil der ikke blive anvendt andre cookies end dem, der er påkrævet for at levere hjemmesiden.

2.2 Hvad er en cookie?

En cookie er en lille datafil, der automatisk bliver lagt på din computer, når du bruger en internettjeneste. En cookie indeholder oplysninger, der senere kan læses af en webserver på det domæne, som udstedte den pågældende cookie, dvs. at hjemmesiden husker dig, næste gang du besøger den. En cookie er en passiv fil, der ikke kan indsamle oplysninger på brugerens computer, sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

2.3 Typer af cookies

Der findes to typer af cookies - midlertidige cookies og permanente cookies. Midlertidige cookies (også kaldet sessionscookies) er informationsenheder, som slettes, når du lukker din web-browser. Permanente cookies er informationsenheder, som bliver gemt på din computer, indtil de bliver slettet. Permanente cookies sletter sig selv efter en vis periode, men bliver fornyet, hver gang du besøger vores hjemmeside. Center for Beredskabskommunikation anvender både midlertidige og permanente cookies.

Herudover er cookies inddelt i førsteparts- og tredjepartscookies. Center for Beredskabskommunikation anvender også begge disse former for cookies. Førstepartscookies placeres af os selv og har ikke til formål at spore brugerne, men f.eks. at måle antallet af besøgende og huske tidligere indtastet navn og adresse.

Tredjepartscookies placeres af de tjenesteudbydere, vi har valgt at indgå aftale med om bistand til placeringen af cookies. Center for Beredskabskommunikation indgår aftale om brugen af tredjepartscookies, da disse har nogle teknologier, som vi ønsker at bruge på vores hjemmeside. Tredjepartscookies har til formål at spore og følge brugeren, således at der ud fra forskellige parametre (såsom hvem du er, og hvad dine interesser er) kan dannes en profil af brugeren. Hos Center for Beredskabskommunikation anvendes f.eks. tredjepartscookies, når du klikker på en af vores videoer på hjemmesiden, som henviser til Vimeo. Disse tredjepartscookies bliver ikke registreret under Center for Beredskabskommunikations domæne, men under tredjeparternes domæner. Indhold fra tredjeparter er kun synlige for brugere af hjemmesiden, som har givet samtykke til brug af cookies på vores hjemmeside. Vi anvender tredjepartscookies for at huske dine præferencer, henlede din opmærksomhed på vores aktiviteter på vores sider på sociale medier m.v.

2.4 Formålet med cookies

Vi anvender cookies på vores hjemmeside blandt andet med det formål at forbedre din onlineoplevelse, blive klogere på de besøgendes præferencer og målrette budskaber. Fordelen for dig er, at din brugeroplevelse optimeres, og at du kan spare tid, da du ikke hver gang skal angive de samme oplysninger, som du har givet os ved tidligere besøg på hjemmesiden.

2.5 Fravalg af cookies

Efter at du har givet samtykke til brugen af cookies, kan du altid vælge at afvise eller fravælge placeringen af cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din internetbrowser. Hvor du finder indstillingerne, afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du afviser eller fravælger cookies, kan der være visse funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi disse forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

Cookies, som du tidligere har accepteret, kan nemt slettes efterfølgende. Benytter du en computer med en nyere browser, kan du slette dine cookies ved at bruge genvejstasterne: CTRL + SHIFT + Delete. Virker genvejstasterne ikke, og/eller benytter du en MAC, skal du starte med at finde ud af, hvilken browser du bruger, og herefter klikke på det relevante link med vejledning i at fravælge cookies: 


Hvis du bruger flere internetbrowsere, skal du slette cookies i samtlige af dine browsere.

2.6 Lagring af cookies

Cookies sletter sig selv i henhold til specifikke fastsatte perioder, som varierer alt efter funktion og formål. Der sker dog automatisk opdatering af cookies, som endnu ikke er slettet, når du på ny besøger vores hjemmeside.

Oplysninger om din onlineadfærd, herunder cookies, vil blive opbevaret i op til 30 dage, afhængig af typen af cookies. I oversigten nedenfor kan du få yderligere information om de enkelte cookies på hjemmesiden, herunder også om opbevaringsperioden.

2.7 Oversigt over cookies og tredjepartsfunktionaliteter på Center for Beredskabskommunikations hjemmeside

 

3. Ansvar

Center for Beredskabskommunikation har ansvaret for at sikre, at cookies på hjemmesiden administreres i overensstemmelse med gældende regler. Cookiereglerne regulerer måden, hvorpå der må anvendes cookies, og har til formål at beskytte brugerens privatsfære.

Nogle cookies vil indsamle personhenførbare oplysninger, fordi oplysningerne kan henføres til en identificeret eller identificerbar fysisk person, f.eks. en konkret IP-adresse. I det omfang oplysningerne indsamlet via en cookie kan betragtes som personoplysninger, har Center for Beredskabskommunikation tillige ansvaret for at sikre, at den behandling, som personoplysningerne undergives, sker i henhold til gældende databeskyttelsesretlige regler, herunder databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven.

Center for Beredskabskommunikation (Rigspolitiet) er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger som bruger. For førstepartscookies, der indsamler personhenførbare oplysninger, har Rigspolitiet som dataansvarlig ansvaret for, at behandlingen sker i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne. For tredjepartscookies, der indsamler personhenførbare oplysninger, er Rigspolitiet enten den eneste dataansvarlige for behandlingen eller fælles dataansvarlig sammen med tjenesteudbyderen af en tredjepartscookie.

Rigspolitiet er den eneste dataansvarlige i de tilfælde, hvor Center for Beredskabskommunikation alene afgør, til hvilket formål og med hvilke hjælpemidler behandlingen af de pågældende personoplysninger foretages. Dette gælder f.eks. for tredjepartscookies eller funktionaliteter, hvor brugeren kan anvende en plug-in eller genvej til at komme videre til en platform, der udbydes af en tredjepart for at se et bestemt indhold, såsom et opslag på Twitter, video på YouTube eller placering af en politistation på Google Maps.

I andre tilfælde, hvor formålet og hjælpemidlerne med behandlingen af pågældende personoplysninger afgøres i fællesskab mellem Rigspolitiet og tjenesteudbyderen af en given tjeneste, er der tale om fælles dataansvar.

4. Behandling af personoplysninger

Ønsker du at læse yderligere om, hvordan politiet behandler personoplysninger, og hvilke rettigheder du har i den forbindelse, henvises der til politiets generelle privatlivspolitik, som du kan finde her www.politi.dk/personoplysninger.

5. Henvendelser og spørgsmål

Hvis du har spørgsmål i relation til denne cookiepolitik eller Center for Beredskabskommunikations behandling af personoplysninger, er du velkommen til at kontakte Center for Beredskabskommunikation på e-mail: KOS-CFB@politi.dk.

Du kan også til enhver tid rette spørgsmål om Center for Beredskabskommunikations behandling af personoplysninger til politiets databeskyttelsesrådgivere på e-mail: pol-databeskyttelse@politi.dk.