112-app vinder pris

Print

CFB har deltaget i udviklingen af 112-app'en, der har vundet Geodataprisens publikumspris 2015 for årets bedste brug af geodata.

Publiceret: 08.05.2015

Danmarks officielle 112-app har vundet Geodataprisens publikumspris 2015 for årets bedste brug af geodata.

Siden lanceringen i foråret 2013 har mere end 400.000 danskere downloadet 112-app’en, der gør det muligt at starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobiltelefonens GPS-koordinater afsted. På den måde kommer hjælpen hurtigere frem.

Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation (CFB) har ansvaret for systemunderstøttelsen af politiets alarmcentraler og er en af aktørerne bag 112-app’en.

- Publikumsprisen vidner om, at danskerne har taget 112 app’en til sig og betragter den som et vigtigt værktøj i en krisesituation. Vi er i CFB glade for at kunne bidrage med vores viden på området og tror på, at geodata fremover vil få stor betydning på området for beredskabskommunikation, siger sekretariatschef i CFB Peter Carpentier.

Geodataprisen blev stiftet i efteråret 2014 og uddeles for første gang i år. Det er interesseorganisationen for geografisk information, Geoforum, som står bag prisen.

112 app’en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation (CFB), Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen, Intergraph og TrygFonden.

Der er flere oplysninger om 112-app’en på www.112app.dk.