Information om brug af cookies.
Ved at benytte denne hjemmeside accepterer du, at vi bruger cookies.
Læs CFBs privatlivspolitik her
OK

SINE dækker hele Danmark. Mange steder er dækningen så god, at man kan bruge radionettet indendørs med håndholdt radio. I resten af Danmark skal man enten gå udenfor eller bruge en vognradio, som sidder fastmonteret i en bil med en antenne på taget.

Teoretisk dækning

  • 99,5 % af Danmark har SINE-dækning med en vognradio fastmonteret i et køretøj og med antenne på taget.
  • 97,6 % af Danmark har håndholdt basisdækning.
  • I de 143 største byer er der skabt ekstra god dækning.
  • I alt vil 62 % af Danmarks landareal og 86 % af befolkningen have ekstra god dækning.

Dertil kommer en særlig del af SINE-nettet, som dækker luftrummet op til 500 meter - det såkaldte AGA-net (Air-Ground-Air). Med AGA-nettet kan forsvarets helikoptere af typen EH 101 og Fennec anvende SINE-radioer og kommunikere med beredskaberne på jorden.

Der er områder i Danmark, som kræver noget særligt for at være SINE-dækket. Det er fx Storebæltsforbindelsen, Øresundsforbindelsen, Limfjordstunnellen, Guldborgsundtunnellen, Københavns Metro og grænseområder. I disse områder er der fundet skræddersyede løsninger til SINE-dækning.

Tilbagefaldsdækning

Hvis en SINE-mast går ned, tager de nærmeste master over. I tilfælde af et længere strømudfald vil en række særligt beskyttede master være alene om at yde dækning. De vil sikre dækning i vognradio i 96 % af landet. Hvis der ingen dækning er, kan håndholdte radioer bruges som walkie talkier, der i et mindre geografisk område kan kommunikere indbyrdes - uden noget net. Det kaldes Direct Mode Operation - eller DMO. Desuden kan køretøjers vognradio bruges som gateway - en forbindelse mellem håndholdte radioer i DMO og SINE-nettet.

Hvis en mast går ned, og de nærmeste skal tage over, falder dækningen i området samtidig ét niveau - fra basis håndholdt dækning til vognradiodækning. I sådanne situationer vil man typisk kun kunne få forbindelse via en vognradio fastmonteret i et køretøj med udvendig antenne.