Nyt undervisningsmateriale i brugen af SINE

Print

Publiceret: 11.04.2019

Brugerne af radionettet SINE kan hente nyt materiale om anvendelsen af SINE på CFB’s hjemmeside. Materialet er udarbejdet med hjælp fra beredskaberne og sker efter CFB’s evaluering af brugen af SINE i 2018, der viste plads til forbedring på en række områder. Formålet med det nye materiale er at sikre et højt og et ensartet vidensniveau blandt SINE-brugerne.

Følgende materiale er tilgængeligt:

 • Beredskabernes færdighedskrav på SINE - læs mere
  Oversigt over færdigheder, som afspejler forventningerne til den enkelte SINE-bruger afhængig af funktion og sektor.

 • Vejledning til fælles radiosprog på SINE - læs mere
  Vejledningen indeholder både retningslinjer for ekspeditionsord og opkaldsprocedurer samt råd om radiodisciplin, taleteknik og det fonetiske alfabet.
 • Film vedr. brug af DMO - læs mere
  CFB producerer løbende film om relevante emner. De første film om redningsberedskabernes brug af DMO er klar til brug og flere film følger.
 • Øvelseskatalog - læs mere
  Forslag til træning i SINE, som kan indgå i større eksisterende øvelser. Der er udarbejdet et katalog til hver sektor.
 • Pjece med små radioøvelser - læs mere
  Forslag til små individuelle øvelser, som gør SINE-brugeren mere fortrolig med radioen. Øvelserne kan udføres i hverdagen og har bl.a. fokus på nødopkald, brug af SKS og DMO.
 • Teknisk rådgivning - læs mere
  Tekniske spørgsmål vedr. brugen af SINE eller spørgsmål, der relaterer sig til fx indkøb af nyt udstyr kan stilles til CFB’s teknikere alle hverdage mellem kl. 09 -14 på 45 15 21 65.

Mere materiale på vej

Det nye materiale på CFB’s hjemmeside vil i den kommende tid blive suppleret af mere materiale, der kan hjælpe beredskaberne med at fastholde eller øge viden om SINE og give inspiration til bl.a. undervisning af kolleger.

I efteråret 2019 vil CFB i samarbejde med beredskaberne arbejde på at lave en plan for uddannelse af en række SINE-instruktører i beredskaberne. Formålet er at løfte en del af undervisningsbyrden i det enkelte beredskab og sikre ensrettet undervisning på tværs af beredskaberne i hele landet.