Vejledning til sikker brug af Bluetooth-garniture med SINE-radioer

Print

Det er nu muligt at bruge Bluetooth-garniture med SINE-radioerne.

Publiceret: 31.05.2024

Rigspolitiet tillader nu de danske beredskaber at anvende Bluetooth i SINE-radioer og tilbehør som fx head-sets. Det betyder bl.a., at brugerne af SINE kan have en trådløs forbindelse til deres øregarniture og dermed undgå et fysisk kabel.

Hent vejledningen via dette link

Opdaterede sikkerhedsanbefalinger

Rigspolitiet har opdateret sikkerhedsanbefalingerne til brug af Bluetooth og betoner vigtigheden af, at det er det enkelte beredskabs eget ansvar at forholde sig til behovet for trådløs forbindelse og risikoen for kompromittering i form af fx aflytning og jamming, inden de implementerer Bluetooth-teknologi i deres SINE-kommunikation.

Den opdaterede sikkerhedsanbefaling understreger desuden, at Bluetooth-parring skal foregå på beredskabets hjemmeadresse for at sikre en sikker og fortrolig forbindelse.

Skal understøtte Bluetooth version 4.1 eller nyere

Bluetooth-signaler kan generelt opfanges i en radius på 10 til 20 meter, og i særlige tilfælde endda længere væk. Det er derfor afgørende at sikre, at både SINE-radioer og tilknyttet tilbehør som minimum understøtter Bluetooth version 4.1 eller nyere for at opretholde en høj sikkerhedsstandard.

Yderligere spørgsmål

Spørgsmål vedrørende de opdaterede sikkerhedsanbefalinger vedr. Bluetooth i SINE-radioer kan stilles til Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation (CFB) på kos-cfb@politi.dk.
Pressehenvendelser henvises til Rigspolitiets presseafdeling på presse@rigspoliti.dk.