Prisen på SINE-radioer stiger i 2025

Print

Fra 2025 stiger prisen på SINE-radioer, og beredskaberne vil opleve et ændret udvalg af radioer, der kan købes gennem SINE-kontrakten. Foto: Rigspolitiet

Publiceret: 16.04.2024

Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som kan købes under SINE-kontrakten. Der er tale om en forholdsvis markant prisstigning på ca. 1.500 til 2.500 kr. pr. radio.

Radioer kan bestilles til eksisterende pris i 2024

Helt frem til den 31. december 2024 kan der afgives bestillinger på radioer til de nuværende priser og inden for det nuværende udvalg. Hvis beredskaberne påtænker at afgive bestillinger på nye radioer inden nytår, modtager Dansk Beredskabskommunikation (DBK) gerne en uforpligtigende melding herom, så de kan forberede sig på den kommende efterspørgsel. DBK kan kontaktes på info@dbkas.dk / 43 48 80 00.

Løbende prisregulering fra 2025

Den store prisstigning fra 2025 skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset. Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation (CFB) anbefaler, at beredskaberne holder sig opdaterede via SINE-portalen hos DBK for gældende priser – se portal.sikkerhedsnet.dk (kræver superbrugerlogin).

Ændret udvalg af radioer

Den 1. januar 2025 sker der desuden nogle ændringer i udvalget af radioer, som kan købes igennem SINE-kontrakten. Den største ændring er, at Airbus-radioerne ikke er en del af det fremtidige udvalg.

Ny funktionalitet i nye radioer

Som en del af den nye SINE-kontrakt vil der, inden kontrakten går i drift, blive implementeret en ny funktionalitet, som gør det muligt for radioen automatisk at skifte til bredbånd i områder, hvor SINE-dækningen er dårlig. Funktionaliteten vil kunne bruges af de nyere radioer, der forbindes til SINE-infrastrukturen via WiFi til fx et hotspot eller en smartphone, der så forbinder videre via 4G eller 5G.

Fortsat muligt at bruge nuværende radioer og lave egne indkøb

Beredskaberne kan som tidligere oplyst fortsætte brugen af de nuværende radioer med de nuværende talegrupperunder den nye SINE-kontrakt. Muligheden for at købe radioer under SINE-kontrakten er kun et tilbud til beredskaberne. Beredskaberne kan derfor frit vælge, om de ønsker at indkøbe radioer på anden vis, herunder hvis beredskabet ønsker radiomodeller, fx Airbus, der ikke kan købes under kontrakten.

Bemærk at alle radio-modeller og -software skal være certificerede, før de må anvendes på SINE, uanset om de er købt inden for eller uden for SINE-kontrakten.

Der henvises til liste over certificerede radioer og udstyr:  /anvend-sine/certificeret-udstyr-paa-sine/media43990certificerede-applikationer-liste-paa-sikkerhedsnet-dk_27-03-2017doc/  

Spørgsmål til ovenstående kan rettes til CFB på kos-cfb@politi.dk