ICCS og radiodispatch

Print

ICCS

En ICCS (Integrated Control and Command System) fungerer som en ”port” til radionettets funktionaliteter for vagtcentraler og kontrolrum. Den er en nødvendighed, hvis man vil arbejde med SINE-radioer fra en dataterminal i vagtcentralen.

En ICCS kan populært beskrives som et køleskabsstort hyldesystem med en masse ledninger, computere og bokse. Tilsammen sørger de for, at alle SINE-nettets funktioner kan bruges i vagtcentralen.

Beredskaber har mulighed for at få tildelt en ICCS, hvis CFB vurderer, at der er et reelt beredskabsmæssigt behov. Læs mere om ansøgning om tilslutning af ICCS via dette link

Radiodispatch

For at få noget ud af en ICCS, skal vagtcentralen have kontrolrumssoftware, fx en radiodispatch. Radiodispatchen kan enten hente mange eller få funktioner på SINE. Fx kan nogle radiodispatchere formidle opkald til telefonnettet. Andre kan ikke.

Med en radiodispatch kan vagtcentralen lytte på en eller flere talegrupper. Samtidig har vagtcentralen overblikket og kan styre relevante talegrupper på computerskærmen.