Information om brug af cookies.
Ved at benytte denne hjemmeside accepterer du, at vi bruger cookies.
Læs CFBs privatlivspolitik her
OK

Styrk SINE-kommunikationen med nyt certificeringsforløb for undervisere

Print

Publiceret: 04.07.2019

Ved du nok om SINE, når du underviser dine kolleger i anvendelsen af radionettet? Fra brug af skadestedssæt under SAR-operationer til situationer, hvor SINE-signalet svigter, og radioen skal i DMO? Og kender du sikkerhedskravene til brug af SINE-udstyr og håndtering af informationer?

Hvis ikke, har du nu chancen for at komme på et helt særligt SINE-forløb, der gennem planspil og træning i retningslinjer på tværs af beredskabsmyndigheder løfter dine kompetencer i brugen af SINE.

Du sparrer med kollegaer fra andre sektorer og går fra kurset med en plan for, hvordan du kan løfte SINE-kompetencerne hos de forskellige personalegrupper i dit eget beredskab.

SINE sikrer den altafgørende kommunikation internt i beredskabet samt på tværs af sektorer og er derfor blandt beredskabets mest kritiske værktøjer. Såfremt personalet i beredskabet ikke formår at anvende SINE korrekt, er der en overhængende risiko for, at hændelser forløber uhensigtsmæssigt til skade for såvel borgere og eget personale. Derfor afholder Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation et certificeringsforløb for undervisere fra efteråret 2019 med henblik på at bane vejen for et løft af kvaliteten i den tværgående anvendelse af SINE.

Formål

Certificeringsforløbet skal sikre, at beredskabsaktører i hele landet har et ensartet kompetenceniveau og kan anvende SINE så sikkert og effektivt som muligt såvel i dagligdagen som ved store, uvarslede hændelser. Desuden giver forløbet adgang til en række effektive værktøjer, der kan styrke anvendelsen af SINE hos de forskellige personalegrupper i beredskaberne.

Kompetencemål

1) Deltageren kan anvende SINE på tværs af beredskabssektorerne med udgangspunkt i hele TOAS-dokumentet og relevante dele af REFIL.

2) Deltageren kan identificere manglende SINE-kompetencer og særlige SINE-behov i eget beredskab og definere kompetencemål for de forskellige personalegrupper.

3) Deltageren kan udarbejde, iværksætte og evaluere en plan for et kvalitetsløft af SINE-kompetencer på tværs af alle enheder i eget beredskab.

4) Deltageren kan anvende CFB’s læringsværktøjer til gennemførelse af relevante og praksisnære kompetenceforløb i eget beredskab.

5) Deltageren sikrer fokus på anvendelsen af SINE i forbindelse med beredskabsmæssige øvelsesforløb.

6) Deltageren agerer i henhold til sikkerhedskrav for brug og håndtering af SINE-udstyr og informationer og er med til at udbrede en generel bevidsthed om informationssikkerhed i eget beredskab.

Deltagere

For at deltage på kurset skal du have praktisk erfaring med anvendelsen af SINE både internt og tværsektorielt (kommunikation i skadestedssæt), og du skal have ansvar for planlægning og gennemførelse af undervisning og øvelser i egen organisation. Den typiske deltager er enten instruktør/underviser eller SINE-superbruger/SINE-videndeler. Der må forventes en del forberedelse forud for kurset.

Et deltagerhold består af 8-12 personer fra samme geografiske område. Der er deltagere fra alle beredskabsmyndigheder, hvilket giver dig mulighed for at netværke på tværs og opnå større forståelse for de andre deltageres arbejdssituationer, gode tiltag og erfaringer med SINE.

Kurser i efteråret

Certificeringsforløbet varer tre dage (kl. 09-16) og afholdes rundt om i landet. Deltagelse er gratis, dog skal beredskabet selv afholde udgifter til transport og evt. overnatning.

De første certificeringsforløb bliver afholdt på følgende datoer:

  • 22. – 24. oktober i Aalborg
  • 29. – 31. oktober i Roskilde
  • 5. – 7. november i Kolding eller Fredericia

De næste hold afvikles i første og andet kvartal af 2020. Hjemmesiden opdateres løbende med nye kursusdatoer via dette link.

Tilmelding

Der er et begrænset antal pladser på kurserne, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet under hensyntagen til, at alle sektorer skal være repræsenteret på kurset.

Tilmelding sker til CFB på kos-cfb@politi.dk. Hvis du tilmelder dig et fuldt booket hold, vil du komme på venteliste og tildeles en plads på et senere tidspunkt.

Spørgsmål til SINE-certificeringen kan stilles til CFB på kos-cfb@politi.dk / 45 15 21 65.