Kortspil til mikrotræning i SINE

Print

Publiceret: 11.10.2022

Hvordan skruer man op for lyden på SINE-radioen? Hvad er korrekt opkaldsprocedure på en radio? Og hvad gør man, hvis man mister sin radio?

Med et nyt kortspil til mikrotræning i SINE har beredskaberne fået et nyt værktøj til at øve sig på brugen af SINE-radioen og til at træne paratviden om den tværfaglige kommunikation i skadestedssæt, som er beredskabernes fælles talegrupper (kanaler).

Kortspillet er udviklet af Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation (CFB) med afsæt i beredskabernes behov for at få et værktøj til mikrotræning i SINE – dvs. et værktøj, som man kan bruge, når man har 5, 10 eller 20 minutter til rådighed på en vagt, hvor man kan stille skarpt på SINE. Kortspillet kan også anvendes i forbindelse med mønstring, i undervsining eller under en øvelse. 

Kortspillet indeholder spørgsmål og svar vedr. brugen af SINE fordelt på følgende kategorier:

  • Hjerter: Grundlæggende viden
  • Ruder: Rutineret viden
  • Spar: Avanceret viden
  • Klør: Betjening af og træning med radio (radio skal medbringes)


Sådan kan spillet spilles

Hvis kortspillet bruges til målrettet undervisning, kan man spille med de kategorier i kortspillet, som passer til vidensniveauet. Man kan også spille ’Krig’, hvor spillerne vender ét kort samtidigt, og hvor spilleren med det højeste kort læser spørgsmålet, og spilleren med det laveste svarer. Svarer spilleren med det laveste kort rigtig på spørgsmålet, vinder denne stikket. Man kan spille kortspillet på mange andre måder – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Distribution

Kortspillet er blevet sendt til de SINE-ansvarlige/SINE-kontaktpersoner i hver beredskab. Hvis man har spørgsmål til, hvem der har modtaget kortspillet i de pågældende beredskaber, eller evt. ønsker at rekvirere flere, kan man kontakte CFB på kos-cfb@politi.dk.